Γλώσσα:

Tο θέατρο La Monnaie / De Munt στο Βέλγιο επέλεξε Eos Apex.

Το διάσημο Βασιλικό Θέατρο La Monnaie / De Munt στις Βρυξέλλες επέλεξε τις κονσόλες Eos Apex της ETC για την αναβάθμιση του ελέγχου φωτισμού, στον εμβληματικό χώρο των 1.150 θέσεων.

Ο αντιπρόσωπος της ETC, Controllux, προσδιόρισε τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος φωτισμού για τον χώρο του Muntschouwburg, ο οποίος φιλοξενεί μια ποικιλία παραστάσεων όπως όπερες, συναυλίες κλασικής μουσικής, βραδιές χορού και άλλα.

Αξιολογώντας τις κριτικές και σχόλια από διεθνείς σχεδιαστές φωτισμού, η ομάδα φωτισμού του θεάτρου θέλησε να δει ποια κονσόλα θα ανταποκρινόταν καλύτερα στις ανάγκες της και κάλεσε -μεταξύ άλλων- τον Kris Noerens της Controllux να κάνει επίδειξη της Eos Apex της ETC.

Ο χειριστής φωτισμού Julien Bier - ο οποίος φέρει δεκαετίες εμπειρίας στον κλάδο - περιγράφει γιατί η Eos Apex  ήταν η προτιμώμενη επιλογή (τόσο πολύ που επέλεξαν δύο κονσόλες Apex 10): "Το λογισμικό Eos είναι εξαιρετικά ευέλικτο, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για τον τύπο του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε. Ήμασταν σε θέση να δημιουργήσουμε γρήγορα groups, presets & palettes για να δημιουργήσουμε ένα οικείο περιβάλλον προγραμματισμού, το οποίο εξασφάλιζε ελάχιστες αλλαγές ή διαταραχές στη ροή εργασίας μας".

"Η φιλοσοφία της Eos είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό γρήγορα και διαισθητικά, χωρίς την ανάγκη πολύπλοκης εγκατάστασης και διαμόρφωσης. Η δομή και η ροή εργασίας μπορούν επίσης να προσαρμοστούν ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της παραγωγής, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε λεπτομερείς παραμέτρους ελέγχου, ιδίως όταν πρόκειται για τον έλεγχο του χρώματος.

Το περιβάλλον της Eos Apex είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας, εύκολα, χωρίς να διαταράσσετε η προγραμματιστική δομή της η πιο απλά, μια ‘παράσταση’ που προγραμματίζεται σε μια κονσόλα  Eos παραμένει ανά πάσα στιγμή ορατή για τους όλους τους χειριστές της ομάδας - οπότε αν υπάρξει μια απροσδόκητη αλλαγή είναι εύκολο αύτη να γίνει από οποιοδήποτε χειριστή στο δικό του περιβάλλον απεικόνισης και χρήσης  χωρίς καμία πρόσθετη τροποποίηση".

Ο επικεφαλής του τμήματος φωτισμού Koen Raes προσθέτει ότι "η συνολική χωρητικότητα της κονσόλας είναι πολύ μεγάλη (24K) - και έτσι όλα τα συστήματα φωτισμού στο Muntschouwburg, συμπεριλαμβανομένων των φωτιστικών του κτιρίου, ελέγχονται διάμεσου της  Eos Apex".

Ο Julien εκτιμά την ευκολία άντλησης πληροφοριών για τα προϊόντα, τις οδηγίες και το εκπαιδευτικό υλικό, που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο από την ETC: "Μου έδωσε την ευκαιρία να εξοικειωθώ με την κονσόλα εκ των προτέρων και με μεγάλη λεπτομέρεια. Η εύρεση των πληροφοριών και η εξάσκηση με τη κονσόλα είναι πολύ απλή.

Μου αρέσει πραγματικά ότι οι γενναιόδωρες, σε μέγεθος και διεπαφή, οθόνες της κονσόλας παρέχουν σαφήνεια τόσο στον προγραμματιστή όσο και στον σχεδιαστή, απλοποιώντας  τη διαδικασία προγραμματισμού  διευκολύνοντας την αποτελεσματικότερη επικοινωνία μεταξύ του χειριστή και του σχεδιαστή φωτισμού."

Η συντονίστρια του έργου της  ETC  Robbi Nassi σχολιάζει: "Ήταν καταλυτικό να δούμε τον χώρο, και να επικοινωνήσουμε στην ομάδα του, τα ισχυρά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που θα προσφέρει η κονσόλα Apex στον προγραμματισμό των μελλοντικών τους παράγωγων.

Ευχαριστώ τους Koen Raes, Hadrien Lefaure, Julien Bier, Nicolas Rivière και όλη την ομάδα για το χρόνο τους, τις προσπάθειες εκμάθησης και για το ότι ήταν όλοι τους καταπληκτικοί καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του έργου".

Η ομάδα φωτισμού του La Monnaie / De Munt συνεχίζει να εξερευνά τα ισχυρά εργαλεία της Eos Apex σε συνδυασμό με τη δύναμη του λογισμικού Augment3d της ETC.

Το τρισδιάστατο περιβάλλον προγραμματισμού επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίζουν κινούμενα φωτιστικά με πρωτοφανή ταχύτητα και ευκολία, ενώ μέσω της  νέας εφαρμογής Augment3d Scanner της ETC - οι χρήστες μπορούν επίσης να εισάγουν, έτοιμα προς χρήση, μοντέλα δωματίων από ένα τηλέφωνο ή tablet απευθείας στις κονσόλες της οικογένειας Eos.

Ο Kris Noerens της Controllux συμπερασματικά αναφέρει: "Το θέατρο De Munt επέλεξε μια λύση που θεωρείται ‘πρότυπο’ στις μεγάλες όπερες παγκοσμίως, την Eos Apex".

audioandvision YouTube channel Follow us on Instagram Connect with us on Linkedin

Company Info

Audio & Vision | Sound Light & Visual Systems
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ 29 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΑΘΗΝΑ -Τ.Κ. 11524

Επικοινωνία

  • (+30) 210 69 199 31
  • (+30) 210 69 304 16
  • info@audiovision.gr

Facebook

Audio & Vision © 2022 - All Rights Reserved