Γλώσσα:

Οι χειριστές κάμερας βελτιώνουν την ποιότητα του Ήχου τους!

Ο Thomas Michelson χρησιμοποιεί προστατευτικό μικροφώνου της Bubblebee στα γυρίσματα συνέντευξης

Η γκάμα παρελκόμενων (accessories) μικροφώνου της εταιρείας βοηθά τους ανθρώπους πίσω από την κάμερα να βελτιώσουν την ποιότητα του ήχου που καταγράφουν.

Κοπεγχάγη, Δανία, 24 Μαΐου 2023 - Οι solo videographers και οι χειριστές κάμερας στρέφονται όλο και περισσότερο στην ευέλικτη γκάμα παρελκόμενων μικροφώνου της Bubblebee Industries προκειμένου να βοηθηθούν ως προς την καταγραφή του ήχου που ταιριάζει με την ποιότητα των κινηματογραφικών πλάνων τους.


Συχνά, είτε λόγω των περιορισμών του προϋπολογισμού, είτε λόγω της ανάγκης να διατηρούνται μικρά και ευέλικτα τα συνεργεία της παραγωγής, το άτομο πίσω από την κάμερα είναι υπεύθυνο και για τον ήχο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ζωτικής σημασίας να έχετε τις απαραίτητες γνώσεις, τα εργαλεία και τα παρελκόμενα ώστε να είστε ικανοί και για τις δύο εργασίες.

Ο φωτογράφος και δημιουργός ταινιών, Tom Price σε γυρίσματα στην Αφρική με Bubblebee

Για τον Tom Price, φωτογράφο και δημιουργό ταινιών, τα παρελκόμενα της Bubblebee έχουν αποδειχθεί ότι αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, ειδικώς όταν εργάζεται σε εξωτερικά γυρίσματα (on location), όπου πρέπει να αντιμετωπίσει εξωγενής παράγοντες όπως ο θόρυβος του ανέμου, το θρόισμα των ρούχων και οι ανεπιθύμητοι ήχοι του περιβάλλοντος. Ο Price εργάζεται για πολλές ΜΚΟ και φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο, οι οποίες καλύπτουν κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς. Προσφάτως επέστρεψε από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου χρησιμοποιούσε τα Bubblebee concealers με DPA lavalier μικρόφωνα μινιατούρες για το γύρισμα πλάνων (footage) συνέντευξης.

“Οι ΜΚΟ και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις χρειάζονται περιεχόμενο, φωτογραφίες και video για διαδικτυακούς τόπους, reports, marketing υλικό και ούτω καθεξής. Και είναι δουλειά μου να το προμηθεύσω,” εξηγεί ο ίδιος. “Συνήθως, στα ταξίδια στο εξωτερικό εργάζομαι και ως οπερατέρ και ως ηχολήπτης επειδή οι προϋπολογισμοί σε αυτούς τους κλάδους δεν μου επιτρέπουν να πάρω μαζί μου έναν εξειδικευμένο ηχολήπτη.”
“Όταν γυρίζω video βασική αρχή μου αποτελεί αυτό να είναι όσο το δυνατόν πιο καθηλωτικό και αυθεντικό. Δεν θέλω οι άνθρωποι να σκέφτονται για μένα ή τι κάνω, επομένως δεν θέλω να δουν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιώ. Επίσης, θέλω να αποδώσω δικαιοσύνη ως προς το θέμα μου. Η αξιοπρέπεια του ατόμου από το οποίο λαμβάνω μία συνέντευξη είναι πολύ σημαντική για μένα και θέλω ο ήχος του να ακούγεται όσο το δυνατόν πιο πλούσιος και καθαρός.”

Ο Price χρησιμοποιεί κυρίως κάμερες Nikon Z6 και Z72 σε συνδυασμό με εγγραφέα ήχου. Επίσης, διαθέτει ένα μικρό shotgun μικρόφωνο της Røde για την κάμερά του καθώς και lavalier (πέτου) μικρόφωνα DPA 4060.

“Τα concealers της Bubblebee για τα lavaliers μου είναι μαγικά και δεν έχω βρει έναν πιο γρήγορο ή πιο απλό τρόπο για τη λήψη κάποιου με μικρόφωνο,” εξηγεί ο ίδιος. “Είναι τόσο απλά και εύκολα στη χρήση και το καλύτερο που έχω βρει για τη μείωση του θροίσματος από τα ρούχα καθώς και για τους κραδασμούς. Επίσης, είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να στερεώσετε ένα μικρόφωνο σε κάποιον χωρίς να γίνεται ορατό.”

Σε κάποιες περιοχές του κόσμου μπορεί να είναι δύσκολο να τοποθετήσεις lavalier μικρόφωνο σε κάποιον, επειδή σε αυτήν την περίπτωση εμπεριέχεται και το άγγιγμα του καθώς και να εισάγεις τα χέρια σου μέσα στα ρούχα του.

“Οι περισσότεροι άνδρες είναι εντάξει με αυτό, αλλά πάντα βάζω μία άλλη γυναίκα να τοποθετήσει μικρόφωνο στις γυναίκες από τις οποίες λαμβάνω μία συνέντευξη,” δηλώνει ο Price. “Η τοποθέτηση μικροφώνου σε ένα ιδρωμένο άτομο ή σε κάποιον που φοράει ένα σκληρό ύφασμα μπορεί να είναι δύσκολο. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να εισέλθεις κάτω από ρούχα και μακρύτερες ρόμπες. Ευτυχώς η Bubblebee διαθέτει πολλά παρελκόμενα που μπορώ να χρησιμοποιήσω ώστε να λύσω αυτά τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, της πολύ ισχυρής ταινίας. Δίχως διάθεση για αστεία, κάποτε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω αυτήν την ταινία σε κάποιον επειδή το στήθος του ήταν καλυμμένο με πυκνές, σφιχτές κατσαρές τρίχες στο στήθος. Το να το βγάλω ήταν απαίσιο. Ήταν πολύ macho με αυτό, αλλά ο τύπος σχεδόν ήταν έτοιμος να κλάψει μετά!”

Ένα άλλο προϊόν Bubblebee που χρησιμοποιεί ο Price είναι το Windbubble, το οποίο εφαρμόζεται πάνω από τα μικρόφωνα που διαθέτει και μειώνει τον θόρυβο του ανέμου.

Ο Tom Price

“Προσφάτως είχα ένα γύρισμα με Υπουργό της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο, έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας”, αναφέρει ο ίδιος. “Ο άνεμος ούρλιαζε και ήθελε να φυσάει τα μαλλιά της ώστε να μην πέφτουν στο πρόσωπό της. Χρησιμοποίησα ένα lavalier και ένα Windbubble και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό παρά τον άνεμο που φυσούσε απευθείας στο μικρόφωνο. Δεν μπορούσες να τον ακούσεις. Ήταν τόσο ανακουφιστικό το ότι είχα εξοπλισμό που μπορούσα να εμπιστευτώ.”

Ο Thomas Michelsen, Δανός freelance φωτογράφος τηλεόρασης και τεχνικός μοντάζ, είναι άλλος ένας επαγγελματίας κάμερας που αναβαθμίζει το παιχνίδι του ήχου του χάρη στα παρελκόμενα της Bubblebee.

Ο Michelson, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από την Πολωνία, όπου γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, δηλώνει: “Η πρώτη μου αγορά προϊόντος Bubblebee ήταν η κοντότριχη έκδοση του The Windkiller, ενός προστατευτικού με απομίμηση γούνας, με έναν εσωτερικό αφρώδη πυρήνα που ταιριάζει σε πολλούς διαφορετικούς τύπους shotgun μικροφώνων, συμπεριλαμβανομένων των Sennheiser ME66 και Røde NTG2 που χρησιμοποιώ με τις κάμερες Panasonic HPX3100, Sony FS7 MK2 και Canon C300. Αποκλείει τον θόρυβο του ανέμου και λειτουργεί εξαιρετικά καλά. Τείνω να το χρησιμοποιώ όταν γυρίζω σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά σε περιπτώσεις όπου ένα άτομο μιλάει στην κάμερα και δεν έχω προλάβει να τοποθετήσω ένα lavalier μικρόφωνο.”

Ο Michelson πρόσθεσε προσφάτως ένα Bubblebee Big Windbubble στο kit bag του, χρησιμοποιώντας το για να καλύπτει το μικρόφωνο χειρός του Sennheiser EW 100 G1.

“Είναι ισχυρό και εύκολο στη χρήση, απλά το φοράτε πάνω από το μικρόφωνό σας και συγκρατείται στη θέση του με ελαστικό,” αναφέρει ο ίδιος. “Πραγματοποιώ συχνά συνεντεύξεις υπό διαφορετικές συνθήκες, κάποιες φορές σε εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει ανάγκη διευθέτησης του θορύβου που προέρχεται από άλλους ανθρώπους και κάποιες φορές σε εξωτερικούς χώρους, όπου μπορεί να υφίσταται άνεμος ή θόρυβος περιβάλλοντος που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το να έχω μία σωστή γούνα για το μικρόφωνό μου είναι κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο και αυτό σημαίνει ότι μπορώ να λαμβάνω πολύ καλύτερο ήχο.”

Ως Δανός, ο Michelson προσθέτει ότι είναι ιδιαιτέρως χαρούμενος που στηρίζει μία εταιρεία που ιδρύθηκε από συμπατριώτες του. “Η Δανία δεν έχει τεράστια βιομηχανία κινηματογράφου και broadcast, επομένως είναι υπέροχο που η Bubblebee Industries έχει μία τόσο μεγάλη επίδραση στην παγκόσμια σκηνή,” δηλώνει ο ίδιος.

Related Products:

audioandvision YouTube channel Follow us on Instagram Connect with us on Linkedin

Company Info

Audio & Vision | Sound Light & Visual Systems
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ 29 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΑΘΗΝΑ -Τ.Κ. 11524

Επικοινωνία

  • (+30) 210 69 199 31
  • (+30) 210 69 304 16
  • info@audiovision.gr

Facebook

Audio & Vision © 2022 - All Rights Reserved